top of page

TEOFAN IGNATOVICI, PREOT (10.06.1889–8.07.1941)

Teofan Ignatovici s–a născut la 10 iunie 1889. După absolvirea Seminarului Teologic din Chişinău, a fost hirotonit preot pentru Biserica ”Naşterea Maicii Domnului” din com. Buzoviţa, jud. Hotin, cu începere de la 26 august 1913 .

La 1 iunie 1927, părintele Teofan devine paroh al Bisericii ”Acoperământul Maicii Domnului” din com. Resteo Otaci, acelaşi judeţ . Mai apoi, părintele devine paroh al Bisericii ”Înălţarea Domnului” din com. Babin, jud. Hotin.

La 1 septembrie 1937 a fost numit misionar al protoieriei Cercului I Hotin . Împreună cu alt misionar, preotul Petru Iacubovschi din Dăncăuţi, jud. Hotin, mergeau prin sate şi învăţau poporul cum să se ferească de rătăcirile sectare. În activitatea lor, împărţeau credincioşilor literatură misionară editată de ei, se foloseau şi de un aparat cinematografic pentru a demonstra filme religioase .

În ziua de 8 iulie 1941, când armata sovietică se pregătea de retragere, părintele Teofan împreună cu soţia sa, Eufimia, au fost escortaţi de către ostaşii sovietici la marginea satului, fiind împuşcaţi .



2 views0 comments
bottom of page